Asigurare Storno

Asigurare Storno

Asigurare storno – asigurarea speciala legata de vacante. Aceasta se incheie in momentul rezervarii excursiei in scopul scutirii turistului de penalizari in caz de renuntare la pachetul turistic, in anumite conditii.

Asigurarea acopera riscuri la care poate nici nu te gandesti in momentul in care hotarasti sa pleci intr-o calatorie. Nu iei in calcul ca s-ar putea sa iti pierzi documentele, sa ti se anuleze zborul sau sa ti se piarda bagajele.

La asigurarea storno, termenul maxim de incheiere a politei de asigurare se stabileste in functie de perioada dintre data rezervarii calatoriei si data de inceput a calatoriei. La acest tip de asigurare, o protectie totala prin asigurare se acorda numai daca incheierea asigurarii a fost facuta odata cu rezervarea calatoriei, indiferent de data la care incepe efectiv calatoria. Daca insa asigurarea va fi incheiata ulterior rezervarii calatoriei, atunci sunt asigurate doar acele evenimente care au loc începand cu a 10-a zi dupa incheierea politei de asigurare (excepţii: deces, accident, eveniment elementar). Protectia prin asigurare nu exista, daca asigurarea a fost încheiata dupa rezervarea calatoriei, iar data de plecare in calatorie este in mai putin de 30 de zile. Incheierea unei asigurari de calatorie fara anularea calatoriei inclusa, poate fi încheiata până la 1 zi inainte de inceperea acesteia.